Sprekers 2011

Henk van der DuimHenk van der Duim is oprichter van Social Crowd en houdt zich bezig met het inspireren, opleiden en begeleiden van ondernemers en ondernemingen, zodat zij Social Media zakelijk kunnen toepassen. De sessies van Henk kenmerken zich door het interactieve karakter. Henk heeft veel ervaring in het begeleiden van organisaties die zich in een veranderproces bevinden. Daarnaast is Henk coach bij een aantal start-ups en begeleidt hij studenten die voor hun opleiding een bedrijf moeten starten. De demystificatie van o.a. social media is een van zijn favoriete bezigheden.

—————————————————————————————————-

Rinus GerlofsmaRinus Gerlofsma is senior veterinair adviseur bij de Voedsel en Warenautoriteit. Hij is van beroep dierenarts en is via het bedrijfsleven (Emax en Pet’s Place dierenspeciaalzaken) en een snufje praktijk bij de overheid gaan werken. Hij geeft uitvoering aan de Europese en Nationale
wetgeving op het gebied van de import uit landen van buiten de Europese Unie (de zgn. Derde Landen) van Levende Dieren en Dierlijke Producten. In zijn lezing zal hij zich echter voornamelijk richten op de import uit lidstaten van de Europese Unie (intracommunautair).

—————————————————————————————————-

José HaekeJosé Haeke (voorheen Hellenthal) is Tinley gedragstherapeut voor dieren en heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van eigenaren met hun hond. Dit is begonnen met het lesgeven bij een kynologenvereniging en is uitgegroeid tot het begeleiden van mensen die een probleem ervaren met hun hond. José heeft verschillende cursussen voltooid bij O&O (Algemene Vorming en Omgang Hond), Theorie Gedragstherapie Hond bij IPC Barneveld en  Gedragstherapie Hond’ bij Dogvision/Van Hall Instituut. In januari 2007 heeft José haar tweejarige modulaire studie voor het Certificate in Applied Animal Behaviour aan de Universiteit van Southampton afgerond. Deze studie concentreerde zich op gedrag van huisdieren zoals; hond, kat, konijn, papegaai en paard. In juni 2010 behaalde zij haar Postgraduate Diploma in Companion Animal Behaviour Counselling. Naast de gedragstherapie voor hond, kat en konijn geeft José les bij Tinley en Dogvision (opleiding tot hondengedragstherapeut) en geeft o.a. lezingen over leerprincipes en agressie.

—————————————————————————————————-

Yvonne KroonenbergYvonne Kroonenberg is schrijfster. Vanaf 1986 schrijft ze boeken over de liefde en alles wat er verkeerd kan gaan tussen mannen en vrouwen. Ze schrijft boeken voor volwassenen en boeken voor kinderen en heeft ook in veel tijdschriften geschreven. In het najaar van 2006 is een non-fictie boek
verschenen over de overspelige liefde onder de titel “Monogamie voor Beginners”. Haar boek over het leven van productievarkens in de vee-industrie “Alleen de Knor wordt niet gebruikt” kwam in februari 2009 uit. Yvonne heeft een hond, een kat, een muis, een aquarium en een verzorgpaard.

—————————————————————————————————-

Lindy Poots (re) en Ineke Jochims (li). Ineke Jochims en haar man Ben Degenkamp kwamen voor het eerst in aanraking met zwerfkatten toen ze aan het eind van de zeventiger jaren in het oude westen in Rotterdam woonden. Al gauw werden ze vrijwilliger bij een stichting “De Zwerfkat”, die probeerde het leven van zwerfkatten zo aangenaam mogelijk te maken. Het was een kleine stichting met gepassioneerde vrijwilligers. Toen de initiatiefneemsters van de stichting ouder werden en eind jaren negentig stopten met de stichting hebben Ineke en Ben het werk een tijd voortgezet vanuit hun eigen achtertuin. Na een paar jaar benaderden ze de Dierenbescherming voor steun. Een van de bestuursleden van de Dierenbescherming Rotterdam had zelf kittens via Ineke en Ben gekregen en droeg het werk dat zij deden een warm hart toe. Hij wist de rest van het bestuur te overtuigen dat dit werk de steun van de Dierenbescherming verdiende. In januari 2003 werd de Stichting Zwerfkatten Rotterdam opgericht, met Ineke als directeur. De Dierenbescherming draagt nu nog 60% aan de begroting van Stichting Zwerfkatten Rijnmond bij, en ziet het werk als een onderdeel van de Dierenbescherming. Toen de Dierenbescherming haar regio door fusies vergrootte naar Rijnmond is de Stichting Zwerfkatten zich ook op het hele Rijnmondgebied gaan richten. Ineke heeft in de loop van de jaren veel aandacht besteed aan het professioneel runnen van het zwerfkattenwerk. Ze werkt alleen met vrijwilligers en medewerkers die in staat zijn een goede balans te vinden
tussen betrokkenheid en realisme. “Niet alle katten en kittens kunnen gered worden, maar we proberen met de middelen die we hebben zoveel mogelijk zwerfkatten een beter leven te geven” is haar motto.

Lindy Poots werkt sinds maart 2011 bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Ze heeft de opleiding HBO dier- en veehouderij aan de Hogeschool INHOLLAND gevolgd. Vanaf haar afstuderen tot haar start bij SZR werkte ze als dierenartsassistent.

—————————————————————————————————-

Angelique van 't RietAngelique van ‘t Riet was 10 jaar geleden de eerste flirtcoach van Nederland. Ze is oprichter van de Universal Flirting Academy en schrijver van 3 boeken waaronder “Hoe word ik een schat” en “De tien flirtgeboden”. Vorig jaar september heeft zij Animal Foundation Platform opgericht. Een onafhankelijk platform voor alle 125 stichtingen die zich inzetten voor zwerfhonden en zwerfkatten in het buitenland, gevestigd in Nederland. Het doel van het Animal Foundation Platform is: de ‘wikipedia’ zijn voor alle Nederlandse organisaties die zich inspannen voor zwerfhonden en -katten in het buitenland door faciliteiten aan de organisaties beschikbaar te stellen voor het uitwisselen en delen van informatie, verbinden, netwerken en samenwerken, om met elkaar ons doel te bereiken: het verlichten van het lot van zwerfdieren en het helpen oplossen van het zwerfdierprobleem.

—————————————————————————————————-

Robert SmithRobert Smith (Engelsman) is oprichter van de Turkse organisatie S.H.K.D. in Istanboel en oprichter van de Roemeense organisatie F.P.C.C. (Foundation for the Protection of Community Dogs). Beide organisaties richten zich op de oplossing van de lokale zwerfhondenproblemen door het castreren/ steriliseren en weer terugbrengen van honden met en zonder eigenaar, educatie op scholen en het van deur tot deur aanbieden van gratis castratie/sterilisatie. Inmiddels heeft F.P.C.C. met meer dan 50 gemeenten een contract afgesloten en bezit zowel vaste als mobiele klinieken. F.P.C.C. gelooft niet in het levenslang opsluiten van honden en bezit meerdere open natuurlijke asielen. Deze nieuwe wijze van huisvesting van honden, die zich noch op straat noch in een asiel kunnen handhaven en niet geadopteerd kunnen worden, is volledig gericht op de natuurlijke behoeften van honden. F.P.C.C. heeft het aantal loslopende honden in de Roemeense stad Oradea (210.000 inwoners) in 4 jaar tijd met 90% gereduceerd en 85% van de honden in de herplaatsingcentra van F.P.C.C. wordt lokaal geadopteerd. Robert Smith is in Europa een pionier in hondenpopulatie management. Robert spreekt accentloos Nederlands.

—————————————————————————————————-

SuzeSteenbergenSuze Steenbergen-Andringa is sinds 2009 algemeen aanspreekpunt voor Stichting Dierenopvang Bosnië. Deze stichting organiseert sterilisatie en educatieprojecten in Bosnië. Niet alleen lokale artsen worden opgeleid, maar ook scholen worden bezocht met een speciaal educatiepakket. De kinderen met een leeftijd van 7 tot 15 jaar, krijgen uitleg van Suze hoe je het beste met gezelschapsdieren om kunt gaan, deze les is interactief en houdt daardoor de aandacht vast. De kinderen zijn zeer enthousiast na afloop en ook de leraren zijn te spreken over de benadering. Tijdens de les worden lokale vrijwilligers opgeleid om de lessen over te nemen. De stichting bestaat bijna 10 jaar en is trots op alle successen die tot nu toe al zijn behaald, voor de aankomende jaren staat er een nauwe samenwerking met de verenigde naties, IFAW en Dogs Trust Engeland op het programma. Een ware ommekeer na jarenlang worstelen.